Business Planing

Primul serviciu cu care compania noastră a intrat pe piaţă în anul 2004 a constat în consultanţă specializată în elaborarea planului de afaceri, pornind de la experienţa bogată acumulată de fondatorul companiei in companii şi instituţii importante precum: Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, IFB Finwest SA, Banca Transilvania.

Echipa noastră combină experiența în management, cercetare de piață, finanțe și pieţe de capital pentru a elabora planuri de afaceri profesioniste pentru antreprenori şi companii interesate pe de o parte de a valida fezabilitatea ideilor de business iar pe de altă parte interesate de a obţine finanţare din partea investitorilor (capital de risc, business angels, bursa, etc).

Planul de afaceri este documentul care descrie ideea întreprinzătorului, piaţa şi strategia de marketing, bugetul previzionat de venituri şi cheltuieli, tehnologia, precum şi previziunile financiare pentru anii următori. De asemenea, planul de afaceri proiectează oportunităţi viitoare pentru organizaţie şi schiţează strategiile operaţionale, financiare, de marketing şi organizaţionale care vor permite companiei să-şi atingă obiectivele stabilite.

Cu toate că planul de afaceri reprezintă un fundament al afacerii, de la care porneşte implementarea şi susţinerea afacerii, unii întreprinzatori sunt nevoiţi să întocmească un plan de afaceri abia atunci când acesta le este solicitat de un potenţial investitor. Un plan de afaceri este însă util nu numai finanţatorilor externi, ci şi proprietarilor firmei – în fapt, redactarea sa trebuie să fie primul pas în iniţierea oricărei afaceri.

Echipa noastră priveşte planul de afaceri ca un proces complex şi serios, succesul unei afaceri depinzând de modul în care aceasta este planificată.
În cadrul sesiunilor de consultanţă (advisory), recomandăm o anumită structură a planului de afaceri, dar fiecare business plan este personalizat, în cele din urmă – în funcţie de obiectivele şi necesităţile clientului.

În concluzie, business plan-ul reprezintă fundaţia fiecărei afaceri. Calitatea şi coerenţa planului de afaceri este crucială pentru atragerea atenţiei investitorilor sau pentru atragerea fondurilor, în special pentru un întreprinzător începător care nu are un istoric în administrarea afacerilor.

Pentru mai multe informatii despre acest serviciu de advisory privind elaborarea planurilor de afaceri vă rugăm să consultaţi documentul de prezentare:

ADVISORY

 • Contact

  PrimaInvest Capital Management
  Strada Mircea Eliade nr. 38 C
  RO-400364 Cluj-Napoca.

  Tel: +40 745 51 26 86.
  Fax: +40 364 81 48 33.
  E-mail: office@primainvest.ro