Diana Dobra, inginer și consultant software experimentat, se alătură echipei noastre din poziția de tech advisor

Încă din 2017, când am început să ne implicăm activ, prin investiții, Mentorship și Advisory, în startup-uri tech inovatoare, am observat potențialul ridicat și impactul pe care digitalizarea îl are în ecosistemul românesc de business. Pe atunci, apetitul pentru tehnologie și digitalizare era încă la început în țara noastră, însă oportunitățile erau ușor de identificat, mai ales pentru investitorii experimentați. 

Faptul că digitalizarea, în diversele ei forme, a devenit o componentă indispensabilă astăzi pentru orice industrie, este o realitate cunoscută în lumea antreprenoriatului. Ea se materializează mai ales în ecosistemul național de startup-uri, care este dominat la momentul actual de proiecte inovatoare din zona de IT, ce au la bază dezvoltarea de produse software. 

Lucrând cu sute de startup-uri și businessuri din diverse industrii, am identificat de-a lungul timpului o nevoie accelerată de analiză și due diligence tehnic, atât pentru echipa PrimaInvest, ca parte importantă a procesului de evaluare a businessurilor în care investim, cât și pentru acordarea de suport antreprenorilor în plin proces de dezvoltare a produselor și serviciilor din zona tech. 

Mai mult decât atât, unul dintre obiectivele strategice actuale ale PrimaInvest constă în expunerea pe segmentul de Growth, implicit în zona tehnologiilor disruptive, fapt ce generează intensificarea nevoii de analiză deep tech. 

Această nevoie ne-a adus astăzi în punctul de consolidare și extindere a serviciilor, prin atragerea în echipa a Dianei Dobra, Inginer și Consultant Software experimentat, în poziția de Tech Advisor. 

Ce înseamnă Tech Advisory și de ce este atât de important pentru businessul tău? 

Fiind parte integrantă în aproape orice business, dar și o componentă activă în viața fiecăruia dintre noi, tehnologia devine un tărâm plin de posibilități, din punctul nostru de vedere insuficient explorat și cunoscut, mai ales în lumea businessurilor tech, care depind într-o măsură mai mare sau mai mică de ea. 

Întrebarea pusă natural în acest context este simplă: Câți antreprenori înțeleg cu adevărat tehnologia și procesul de digitalizare? Alături de aceasta, stă o altă întrebare: Cât de pregătiți sunt investitorii să recunoască și să înțeleagă potențialul tehnic al produselor software dezvoltate de startup-urile și companiile în care își doresc să investească? 

Aceste două întrebări au determinat noua direcție strategică în cadrul PrimaInvest, care va revoluționa cu siguranță modul în care antreprenorii și investitorii înțeleg și se raportează la tehnologie. 

Cu alte cuvinte, ceea ce ne dorim este să aducem soluții la întrebările de mai sus, susținând astfel nevoia de înțelegere a proceselor tech, cu impact atât asupra investițiilor la bursă sau în proiecte de pe piața crypto, cât și în componenta de mentorat și investiții în startup-uri. 

Tech Advisory, pentru antreprenori și investitori deopotrivă

Serviciul de Tech Advisory din cadrul PrimaInvest Capital Management va avea două direcții principale: 

  1. Pe de-o parte, va ajuta procesul de tech due-dilingence al PrimaInvest prin identificarea de proiectele tech cu potențial (fie ele din zona de bursă, crypto sau startups), evaluându-le din punct de vedere tehnic și identificând oportunitățile viitoare posibile.
  2. Pe de altă parte, va veni în sprijinul startup-urilor la început de drum sau businessurilor mature mentorate de PrimaInvest, care au lipsuri în procesele de identificare, planificare și/sau dezvoltare a produselor software de succes.

Cine este Diana Dobra?

Pentru a ne putea duce la îndeplinire obiectivele menționate mai sus, aveam nevoie de o persoană cu expertiză și know-how în domeniul tehnologiilor avansate. Așa s-a alăturat în echipa noastră Diana.

Diana Dobra este Inginer Software cu experiență în limbaje de programare precum Java, React, Angular și blockchain și implicare activă în numeroase proiecte de succes lansate în domenii precum Fintech, Insurtech, HR, Entertainment sau  E-commerce, adresate preponderent piețelor din SUA, Irlanda și Germania. 

Diana are o gândire strategică și abilități excelente de comunicare și leadership, fapt ce a ajutat-o să coordoneze și să motiveze diferite echipe de specialiști în IT, în direcția dezvoltării de produse tech menite să îmbunătățească activitatea businessurilor peste tot în lume. 

Mai mult decât atât, Diana are o experiență extinsă în dezvoltarea produselor software de succes, de la stadiul de idee, la proiecte finalizate 100%. 

Expertiza și know-how-ul Dianei ne va ajuta în primul rând să analizăm tehnologiile proiectelor în care ne decidem să investim, aducând componenta de due diligence tehnic intern.

De asemenea, alăturarea Dianei în echipa PrimaInvest ne oferă oportunitatea de a ne implica și mai mult în parteneriate și contracte de advisory, acum acoperind și componenta Tech Advisory. Cu ajutorul Dianei, vom putea veni în sprijinul startup-urilor cărora le lipsesc cunoștințele avansate pentru alegerea tehnologiilor, crearea unei arhitecturi scalabile sau construirea unui roadmap și plan de buget realist pentru produsul software ce se dorește a fi dezvoltat.

Mai mult decât atât, pe lângă startup-uri la început de drum, PrimaInvest poate sprijini începând de acum și proiectele deja stabile, care au nevoie de servicii de Tech Advisory sau Due Diligence Tehnic, în restructurarea arhitecturii software și nu numai. 

Dincolo de aspectele profesionale, Diana este un om frumos, cu care ne-am conectat încă de la primele întâlniri, care ne împărtășește pasiunea pentru îmbunătățirea lumii antreprenoriale în toate formele ei. Experiența și potențialul ei se aliniază perfect cu valorile PrimaInvest, lucru care ne-a determinat să alegem o colaborare de lungă durată, cu impact pozitiv atât pentru noi, cât și pentru businessurile cu care lucrăm activ în procese de Mentorship, Training și Advisory. 

Ne bucurăm să avem în echipa PrimaInvest încă un om valoros, care ni se alătură în misiunea noastră de a face antreprenoriatul mai ușor și mai frumos, prin analiză, clarificare, organizare și strategie. 

Bine ai venit, Diana! 

Citește mai mult