De ce am investit în Blugento

Cluj-Napoca reunește multe startup-uri inovative, mai ales în domeniul IT. Aceste companii noi și pline de idei îndrăznețe stau la baza creșterii industriilor în care activează.
Comerțul online este un exemplu excelent de industrie în dezvoltare, susținută de tehnologie tot mai avansată.
În mai 2017, m-am hotărât să investesc într-un astfel de startup: o agenție de soluții de eCommerce numită Blugento. Astăzi, sunt foarte fericit să spun că a fost o decizie bună, iar compania se dezvoltă la un ritm încurajator.
Decizia de a investi în Blugento s-a bazat pe următorii factori:

De ce eCommerce

Industria comerțului online a crescut vertiginos și într-un timp relativ scurt. Motivul nu este greu de dedus: comenzile online sunt de multe ori mai eficiente ca timp și resurse decât comerțul tradițional. Pentru consumatori, magazinele online înseamnă mai multe opțiuni, mai multe informații și mai puține dificultăți.
Piața eCommerce mondială înregistrează creșteri anuale de peste 20%, iar experții prezic că în 2020, această piață va atinge patru mii de miliarde de dolari. Atât numărul de clienți, cât și cel de magazine sunt într-o continuă creștere.
În România, evoluția comerțului digital este chiar mai accelerată. În 2016, industria română a înregistrat cea mai mare creștere din Europa: cu 45% față de 2015. Se anticipează ca piața eCommerce românească să atingă 2,5 miliarde de euro în 2017 cu o evoluție de 24%, depășind cea a pieței europene sau mondiale.
În plus, industria eCommerce este în proces de schimbare. Penetrarea internetului este în creștere, iar dispozitivele mobile au devenit surse mai mari de trafic decât calculatoarele desktop. Aceste trenduri duc la dezvoltarea de soluții noi pentru a îmbunătăți experiența tuturor. Următoarele inovații ar putea deveni factori-cheie în creșterea viitoare a industriei:

  • Metode noi de plată, de exemplu cu cardul la ridicare;
  • Realitatea virtuală;
  • Aplicații de colectare și procesare a datelor vizitatorilor de tip Big Data;
  • Moduri noi de a optimiza magazinele online pentru toate dispozitivele, precum aplicațiile web progresive.


Industria eCommerce este plină de idei noi și îndrăznețe. Cu atenția de rigoare, un investitor poate profita de multitudinea de oportunități de pe piața comerțului online. În acest context, am avut oportunitatea să intru în contact cu echipa Blugento și să colaborăm.

De ce Blugento

Blugento este o soluție eCommerce ultra-performantă, construită pe platforma solidă Magento, într-un format SaaS. Fondatorii companiei au peste zece ani de experiență în industria soluțiilor digitale, conducând MindMagnet, o agenție specializată în soluții pentru platforma Magento și custom web design. La începutul anului, MindMagnet a devenit partener PitechPlus, lucrând împreună cu peste 300 de specialiști IT.
Echipa Blugento a știut de la început cât de important este să dezvolți o soluție scalabilă și modernă. Platforma de eCommerce a fost dezvoltată pe principiul ”Mobile first” și s-a pus accent pe integrarea a cât mai multe soluții specializate.
Prin intermediul integrărilor și parteneriatelor încheiate de Blugento, clienții agenției au acces la o gamă largă de extensii, aplicații și servicii (SEO, marketing, curierat etc.).
Poate chiar mai important, planul de afaceri Blugento este scalabil. Formatul SaaS asigură un venit recurent, iar numărul mare de parteneri constituie un canal prin care să obțină clienți noi. În plus, în momentul investiției, compania se pregătea să intre pe o piață externă.

Evoluția Blugento după Investiție

În primul rând, un lucru foarte important pentru investitori este relația cu managementul. Din acest punct de vedere, sunt mulțumit de transparența și eficiența consiliului director. Prin intermediul comunicării eficiente și a rapoartelor lunare, cunosc proiectele Blugento și progresul lor.
Portofoliul companiei s-a extins considerabil. În momentul de față Blugento are peste 200 de clienți, printre care se numără magazine și branduri cunoscute precum Audi, Meron și bautura-online.ro.
Numărul partenerilor este mai mare acum și încă crește lunar. Prin intermediul unui parteneriat cu Banca Transilvania, Blugento oferă pachetele speciale GoOnline ce au ca scop să ofere antreprenorilor șansa să deschidă un magazin online fără o investiție inițială mare.
Platforma de eCommerce este îmbunătățită în permanență în funcție de dorințele și nevoile clienților. Scopul echipei Blugento este de a crea o soluție de comerț online scalabilă și accesibilă ca preț, care să pună la dispoziția clientului toate funcționalitățile necesare unui magazin online pentru a crește.
Recomand cu încredere platforma Blugento atât antreprenorilor care vor să-și lanseze startup-ul, cât și magazinelor deja consolidate care vor să intre și pe piața comerțului online. Soluțiile sunt variate, iar magazinele sunt construite în funcție de dorințele clientului și brandul companiei.
Cei interesați de a-și deschide un site de eCommerce pot intra în contact cu echipa Blugento pe această pagină.

Citește mai mult